Fem forskare firades på Fotografiska

23 nov, 2016 | Medicin, Nyheter

Den 17 november firades fem nya Ragnar Söderbergforskare i medicin 2016 med en tillställning på Fotografiska i Stockholm

I år presenterades fem nya, unga, lovande forskare som sällar sig till skaran som nu består av sammantaget 33 Ragnar Söderbergforskare i medicin.

Forskarna; Alexey Amunts, Magda Bienko, Nicola Crosetto, Simon Elsässer och Alexander Pietras firades den 17 november på Fotografiska.

Under kvällen ställdes en fråga om vilka utmaningar i forskningen forskarna såg. Ett av svaren löd: ”I will not answer that question. Or well; what I really mean is that the challenge is everyday not just in one way but in every step we take to keep pushing forward.”

Under kvällen sades också några andra särskilt minnesvärda ord: ”In times of doubts in, and when sceptism about research flourish it is our responsibility to bridge the gap between our laboratories and the society in general”.